Beschrijving FAQ pagina

 

Marista is één van de meest actieve platenmaatschappijen en altijd op zoek naar nieuwe muziek van talentvolle artiesten voor het eigen Marista en/of voor andere labels waarmee me nauw samenwerken. Wij zijn breed geïnteresseerd in genres als world, folk, blues, americana, singer/songwriter, pop, dance en crossover. Wij werken bij voorkeur met kant- en klaar materiaal. Wij zijn dan ook graag bereid te luisteren naar professionele studio-opnames van bands/deejays/artiesten/singer-songwriters. Stuur ons opnames of een link naar je audiobestand(en). Wij brengen zowel cd's als digitale singles en albums uit die gepromoot worden bij alle belangrijke radiostations in Nederland en Belgiië en wereldwijd worden gedistribueerd via alle belangrijke digitale platforms waaronder Itunes, Deezer, Ziggo, Spotify, 538 etc.

Wat heb ik aan een platencontract bij Marista?


In deze tijd is het heel goed mogelijk om zelf je muziek uit te brengen, je moet je dus goed afvragen wat de meerwaarde kan zijn van een platenmaatschappij. Een samenwerking met Marista betekent in feite dat je veel kennis en ervaring inhuurt op het gebied van promotie, distributie en wat zeker niet onbelangrijk is op het gebied van planning. Wanneer kom ik met een album, wanneer met een single? Wanneer start ik met promotie etc? Wat is voor mij de beste plugger? Heb je briljante opnames gemaakt en ben je er klaar voor om een stap verder te zetten. Stuur ons de opname(s) en alle verdere relevante info. Misschien kunnen wij een aanbod doen voor een platendeal op één van onze labels.

Wat doet Marista aan radio- en perspromotie?


Wij hechten zeer veel waarde aan goede en gerichte promotie van nieuwe albums en singles van onze artiesten. Voor een effectieve perspromotie hebben wij ons eigen muziekpromotiebureau opgericht. Via www.muziekpromotor.nl houden wij intensief contact met de belangrijkste radiomakers en muziekjournalisten met het doel hen zo goed mogelijk te informeren over nieuwe uitgaven. Muziekpromotor heeft in de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd van (muziek)journalisten en radiomakers.  Naast uitgebreide perspromotie laat Marista nagenoeg al haar uitgaven ook nog op de traditionele manier pluggen. Wij werken samen met een team van professionele pluggers, die een groot aantal radiomakers van zowel landelijke als regionale als lokale zenders persoonlijk wekelijks ontmoeten en onze platen gedurende een lange periode aanprijzen met natuurlijk de meeste recente actuele informatie over de artiest en zijn repertoire.

Ik zie dat jullie ook nog fysieke cd-singles uitgeven?


Hoewel de single-verkoop drastisch is gedaald blijft Marista juist nog veel cd-singles uitgeven. En dan geen singles die in een plastic hoesje worden aangeboden, zoals zelfs grote maatschappijen momenteel al doen. Nee het gaat bij ons altijd om professioneel uitziende singles verpakt in een full colour wallet. Singles die ook voor de fans weer een waardevol bezit kunnen zijn. (Zeker omdat we vaak ook een exra track op de single laten plaatsen die niet direct op het album komt). En natuurlijk kunnen onze pluggers handiger een single in wallet uitdelen en promoten dan een mp3-tje.

Geven jullie ook digitale singles uit?


Ja we zijn steeds actiever met uitgeven en promoten van digitale singles, die worden aangeboden bij streamingplatforms zoals Spotify, Ziggo, Deezer en downloadplatforms zoals iTunes, Radio538, Downloadmusic, Zazell, Media Markt, TV Oranje, Vodafone en vele anderen.

Ik heb een mooi nummer opgenomen, willen jullie dat uitbrengen?


Wij zijn altijd geinteresseerd in nieuwe muziek. Stuur ons een mp3 of een link naar de opnames, als we enthousiast zijn, kunnen we snel een voorstel doen voor het digitaal uitgeven, promoten en verspreiden van je muziek op oa Itunes en Spotify.

Hoe hebben jullie de distributie geregeld?


Marista heeft sinds jaar en dag een eigen sales- en distributienetwerk. Door onze directe koppeling aan het Centraal Muziekhuis verzorgen wij een rechtstreekse verkoop van alle onze releases aan alle belangrijke winkelketens en andere relevante partijen. Daarnaast beheren wij in het Noorden van het land een uitgebreid netwerk van eigen verkooppunten, bij oa boekenwinkels, benzinestations, drogisterijen en VVV’s. Dit netwerk breidt zich nog steeds verder uit. Naast fysieke distributie doen we ook digitale distributie via alle belangrijke downloadsites en streamingplatforms. Soms kiezen we er ook bewust voor een album juist niet digitaal aan te bieden.

Ik zie veel Marista releases in de Megacharts verschijnen? Hoe doen jullie dat toch?


Wij geven dagelijks al onze verkopen geautomatiseerd door aan GFK Megacharts. Dit is de organisatie die deze gegevens weer gebruikt voor het samenstelling van de Megacharts.

Klopt het dat jullie meerdere labels hebben?


Jazeker, Marista is de moedermaatschappij van een een aantal actieve muzieklabels: Naast het eigen Marista label zijn dat:  • Blues company - voor bluesrock gerelateerde releases.

  • Marista Dance Division - voor Dance en Elektronische Muziek.

  • Hollandia Music - voor het volkse Nederlandse lied.

En hoe zit het met royalties?


Onze samenwerking is er op gericht op een win-win situatie te creeëren. Juist omdat wij – in de huidige tijden - in het algemeen niet direct in opnames investeren, hechten wij er belang aan ook dat de artiest mee kan profiteren van goede cd verkoop. Wij werken bij het uitgeven van fysieke albums met royalty-percentages tot 25%! Geld dat de artiest bijvoorbeeld weer kan investeren in nieuwe opnames.

Wij hebben voldoende nummers opgenomen voor een album, hoe stuur ik die toe?


Bij voorkeur ontvangen wij kant en klare opnames op een CDR. Maar er kunnen ook links gestuurd worden naar bijv Soundcloud, Youtube of een Bandcamp account van de artiest.  Wij krijgen wekelijks veel materiaal aangeboden. Al het materiaal wordt door ons beluisterd. Naast de kwaliteit van de opnames spelen ook andere zaken een rol. Doet een artiest bijvoorbeeld veel live optredens? Wij blijven altijd geinteresseerd in het ontvangen van kant- en klare opnames die op CD en/of digitaal uitgebracht kunnen worden.